TECHNIEK


Van de radioprogrammareeks "60 Jaar Nederpop" worden iedere week drie uren aangeleverd. Deze zijn beschikbaar als mp3 van 320 kbps. Om zo flexibel mogelijk te zijn, worden de uren gesplitst in twee gedeelten. Dat geeft het uitzendende radiostation de gelegenheid om daartussenin een eigen station ID te plaatsen, om zodoende het programma te personaliseren met de eigen naam als afzender.

Daarnaast worden bij ieder uur nog een of meer bonustracks aangeleverd, die tussen de eerdergenoemde deel 1 en deel 2 kunnen worden geplaatst. Niet ieder station heeft namelijk evenveel tijd beschikbaar voor een uitzenduur van "60 Jaar Nederpop". Door met losse bonustracks te werken, kan het uitzenduur optimaal gevuld worden al naar gelang de tijd dat toelaat. De bonustracks hoeven dus niet (allemaal) gebruikt te worden; ze zijn enkel bedoeld om tijdstechnisch zo goed mogelijk uit te komen. Het is wel noodzakelijk dat de bonustracks in hun eigen uur worden uitgezonden en niet worden doorgeschoven, aangezien dan het alfabetische concept wordt ondermijnd en, erger nog, eventuele verwijzingen in de aan- en afkondigingen van die bonustracks niet meer kloppen en dus bij de luisteraars verwarrend kunnen overkomen. Dat is niet de bedoeling.

Vooralsnog worden de uitzenduren wekelijks via WeTransfer aangeleverd; op een gegeven moment zijn ze via deze website van een beveiligde webserver binnen te halen. Wanneer het zover is, wordt dat uiteraard duidelijk en tijdig gecommuniceerd.

Uitzenden?

Iedere publieke of commerciële lokale, regionale, landelijke en/of internetradiozender in ons land mag de serie radioprogramma's van 60 jaar Nederpop GRATIS uitzenden.

Elke week in 2018 komen er drie verse uren bij. In totaal omvat de serie dus liefst 150 gepresenteerde radio-uren.

Interesse om mee te doen? Meld je omroep dan onmiddellijk aan via het aanmeldformulier.

Hoe klinkt het?

Luister hier naar de demo die speciaal gemaakt is om een indruk te geven van hoe de radio-uren van 60 jaar Nederpop ongeveer gaan klinken.

Let op: de gedraaide liedjes zijn ingekort voor een snellere beluistering en de hier gebruikte vormgeving is slechts tijdelijk; er wordt nog een professioneel ingezongen jinglepakket geproduceerd.

Radiodemo van
6o jaar Nederpop

Buma Cultuur

Luisteren? Klik op het pijltje links.
Downloaden? Gebruik de pijl rechts naast de volumebalk of klik met de rechtermuisknop op de afspeler en kies voor audio opslaan als.

Contact

Meer weten? Maak dan gebruik van het contactformulier of stuur ons een mailtje.